Selecteer een pagina

Over ons

Michael & Sandra

N.B. Met een vette knipoog naar het verleden en op verzoek van de klanten is onze KIBBELING nog steeds verkrijgbaar. Zowel op traditionele Hollandse wijze gebakken of met een Indische tint. Deze kibbeling wordt altijd gemaakt van verse kabeljauw en een zo dun mogelijk korstje zoals u al die jaren gewend was.

Buis Leyweg

Onze geschiedenis

Julia - Indo Sweets & Treats

Wie is Julia?
Julia is de dochter van Michael en Sandra, de huidige eigenaren van de winkel, voorheen al 60 jaar bekend als Buis.

In 2019 werd Julia 1 jaar en Michael had bedacht om de beroemde Gateau Africane te halen als traktatie. Michael ging zogezegd naar Buis om de taart te halen en kwam in gesprek met Henk Buis die aangaf het rustiger aan te willen doen en op zoek te zijn naar een (Indische) opvolger.

Michael liep met de Gateau de winkel uit en kon de gedachte maar niet loslaten. Thuis werd het besproken en gezegd dat als het over een jaar nog kriebelde, dat we dan in gesprek zouden gaan. Maar ruim 2 maanden later zaten we al met Henk en Monique om de tafel.
De gedachte dat de smaken – waar Michael van kleins af aan mee was opgegroeid – verloren zouden gaan, dat kon hij niet van zich afschudden. Dat in combinatie met een passie voor eten, een kantoorbaan waar hij niet echt gelukkig van werd en een droom van een eigen zaak zorgden ervoor dat hij ervoor ging!

Perfect toch, zou je zeggen? Helaas brak Covid los, hoe dat zou uitpakken, niemand die het op dat moment wist. Personeel was niet meer te vinden. En toen raakten we ook nog in blijde verwachting van onze zoon Noah. Maar van opgeven was geen sprake.

Er waren genoeg mensen die hun twijfels hadden bij deze beslissing, in deze tijd. Maar al deze uitdagingen bleken juist de brandstof te zijn om er een succes van te maken. Al doende leert men! Wat ons betreft blijven we dit nog jaren doen!

Tot slot, het is onvermijdelijk gebleken om de naam te veranderen. En het leek me niet meer dan gepast, om de naam te gebruiken van de reden van deze winkel: Onze dochter Julia.

Buis - Home of Kwee Lapis

In 1961 begonnen de (schoon)ouders van Henk en Monique Buis, Vishandel Buis aan de Haagse Leyweg. Al snel kwamen ze in aanraking met de Indische gemeenschap die er graag een Schevenings visje kwam eten. Deze klanten werden erg gewaardeerd.

Zo kwamen er, naast de vis, steeds meer Indische producten in de winkel te staan en werd de zaak een soort Indische supermarkt die vol stond met o.a. ketjap, sambal en kroepoek.

Volgens Indisch recept werd de vis gebakken met assem en zo ontstond de, tot op heden populaire makreel assem garam. De makreel boemboe Bali en pepesan volgden ook snel.
In 1980 kwamen Henk en Monique ook in de zaak werken. Met hun komst werden nieuwe producten geïntroduceerd: de pasteitjes, lemper en risolles. Ook de gado gado met een -inmiddels legendarische- pindasaus, koningskronen, gateau africanes en natuurlijk de kwee lapis ontbraken niet. Dit alles naar authentiek recept van de tantes en oma’s van wie Henk en Monique de snacks hebben leren maken.
Na de verhuizing naar de Weimarstraat is Buis zich sinds juni 2018 volledig gaan richten op de Indische keuken en met de bekende Kwee Lapis als uithangbord. De zaak krijgt een nieuwe naam: Buis Home of Kwee Lapis.

Na een aantal succesvolle jaren heeft Buis Home of Kwee Lapis sinds 1 januari 2021 een nieuwe eigenaar. Een Haagse (Scheveningse) Indo; Michael Surjokusumo. Naast de introductie van een aantal nieuwe snacks, zal er voor de klant weinig veranderen. Henk en Monique blijven een vertrouwd gezicht in de zaak en de snacks die u van ons gewend bent blijven in dezelfde vorm en smaak verkrijgbaar.

Openingstijden

Donderdag en vrijdag
09:00 – 17:00 uur

Zaterdag
09:00 – 16:00 uur

Vragen?

Neem gerust contact met ons op als u een vraag heeft.