Selecteer een pagina

Over ons

Michael & Sandra

N.B. Met een vette knipoog naar het verleden en op verzoek van de klanten is onze KIBBELING nog steeds verkrijgbaar. Zowel op traditionele Hollandse wijze gebakken of met een Indische tint. Deze kibbeling wordt altijd gemaakt van verse kabeljauw en een zo dun mogelijk korstje zoals u al die jaren gewend was.

Buis Leyweg

Onze geschiedenis

Julia - Indo Sweets & Treats

Als klein jongetje kwam ik al bij Buis. Ik heb daar mijn eerst alcoholhoudend gebak gegeten. Best ondeugend. Door verschillende redenen heb ik 15 jaar op kantoor gezeten. En ergens was ik daar toch nooit helemaal gelukkig. Mijn vrouw en ik hebben altijd iets met eten gehad, maar we zijn nooit in het diepe gesprongen.

Nu wilde het in september 2019 zo zijn dat onze dochter jarig was en ik ter gelegenheid een Gateau African bij Buis wilde halen. Ik was er al een lange tijd niet geweest en was blij dat ik ze weer had gevonden. Ik raakte aan de praat met een wat ouder wordende Buis en er kwam eigenlijk naar boven dat het einde van de winkel Buis in zicht kwam, omdat er geen opvolger was.

Henk en Monique waren op zoek naar iemand die het over wilde nemen. Terwijl ik tevreden en glunderend met m’n Gateau naar de auto liep, hoorde ik m’n hersenen kraken. Twee dingen gingen op dat moment door me heen.

Kan ik er mee leven dat de smaken waar ik mee groot ben gebracht en waar ik verliefd op ben geworden, zullen vergaan?

En twee, zou ik de persoon kunnen zijn die de smaken zou kunnen behouden?

Na een goed Haags bakkie zijn we er serieuzer over gaan praten en heb ik de verantwoordelijkheid genomen om de zaak voort te zetten om de smaken te behouden, die bij zoveel mensen geliefd zijn. Zoals de kwee lapis, makreel, pasteitjes en meer. En de uitdaging om zowel nieuwe, als bekende smaken te (her)introduceren.

Zij het niet dat ik in de slechtst denkbare periode de zaak heb overgenomen. Covid brak los, apparatuur viel uit elkaar, schrijnend personeeltekort, een tweede kleine op komst en een compleet nieuwe branche.

Er waren genoeg mensen die hun twijfels hadden bij deze beslissing, in deze tijd.

Maar al deze uitdagingen bleken juist de brandstof te zijn om er een succes van te maken. Ik ben nog steeds een leek, al doende leert men.

Iedereen bedankt die komt en ons blijft steunen. Wat mij betreft blijven we dit nog jaren doen!

Tot slot, het is onvermijdelijk gebleken om de naam te veranderen. En het leek me niet meer dan gepast, om de naam te gebruiken van de reden van deze winkel: Onze dochter Julia.  

Buis - Home of Kwee Lapis

In 1961 begonnen de (schoon)ouders van Henk en Monique Buis, Vishandel Buis aan de Haagse Leyweg. Al snel kwamen ze in aanraking met de Indische gemeenschap die er graag een Schevenings visje kwam eten. Deze klanten werden erg gewaardeerd.

Zo kwamen er, naast de vis, steeds meer Indische producten in de winkel te staan en werd de zaak een soort Indische supermarkt die vol stond met o.a. ketjap, sambal en kroepoek.

Volgens Indisch recept werd de vis gebakken met assem en zo ontstond de, tot op heden populaire makreel assem garam. De makreel boemboe Bali en pepesan volgden ook snel.
In 1980 kwamen Henk en Monique ook in de zaak werken. Met hun komst werden nieuwe producten geïntroduceerd: de pasteitjes, lemper en risolles. Ook de gado gado met een -inmiddels legendarische- pindasaus, koningskronen, gateau africanes en natuurlijk de kwee lapis ontbraken niet. Dit alles naar authentiek recept van de tantes en oma’s van wie Henk en Monique de snacks hebben leren maken.
Na de verhuizing naar de Weimarstraat is Buis zich sinds juni 2018 volledig gaan richten op de Indische keuken en met de bekende Kwee Lapis als uithangbord. De zaak krijgt een nieuwe naam: Buis Home of Kwee Lapis.

Na een aantal succesvolle jaren heeft Buis Home of Kwee Lapis sinds 1 januari 2021 een nieuwe eigenaar. Een Haagse (Scheveningse) Indo; Michael Surjokusumo. Naast de introductie van een aantal nieuwe snacks, zal er voor de klant weinig veranderen. Henk en Monique blijven een vertrouwd gezicht in de zaak en de snacks die u van ons gewend bent blijven in dezelfde vorm en smaak verkrijgbaar.

Openingstijden

Woensdag t/m vrijdag
09:00 – 17:00 uur

Zaterdag
09:00 – 16:00 uur

Vragen?

Neem gerust contact met ons op als u een vraag heeft.